Tazelaar helpt Cuba

Wouter Tazelaar is toegevoegd aan de technische staf van WK-debutant Cuba. De trainer-coach van hoofdklasser Hurley, de huidige nummer vier in de Nederlandse competitie, kwam op eigen gelegenheid naar Maleisië om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in het internationale hockey.

Tazelaar legde zaterdag bij aankomst contact met de Cubaanse delegatie, trad vervolgens toe tot de begeleidingsstaf en mocht aan de slag als videoman. Gisteren hield de oud-speler van onder meer HDM zowaar zijn eerste wedstrijdbespreking.

Cuba won twee jaar geleden het toernooi om de America's Cup, ten koste van onder meer Argentinië en Canada. Op basis daarvan maakt het land zijn opwachting in Maleisië, waar het zondag in de openingswedstrijd met 6-2 werd verslagen door Zuid-Korea. Sinds de eindzege in de America's Cup speelde het communistische land wegens geldgebrek geen enkele officiële interland meer.

Een Nederlander ging Tazelaar voor: Benjamin de Leeuw. Die kwam tijdens een bezoek aan het eiland in contact met de armlastige bond en bleef ruim vier jaar als bondscoach. Bij zijn terugkeer nam hij Cuba's beste speelster, Saray Lagos de los Arcos, mee naar Nederland, waar zij in het huwelijk traden.