Partner van KLM breidt uit

De Amerikaanse partner van de KLM, NorthwestAirlines, heeft afgelopen weekeinde op de thuisbasis Detroit een nieuwe terminal geopend. De Northwest WorldGateway-terminal is 1892 meter lang en heeft in totaal een bedrag van 1,2 miljard dollar gekost. De terminal heeft meer gates dan heel Schiphol bij elkaar. Een noviteit is bovendien dat ook kleine vliegtuigen als bijvoorbeeld een Saab 340 aan de `slurf' van een gate kan worden gekoppeld. Normaal worden passagiers voor dergelijke vluchten met een bus naar het platform vervoerd.

De terminal wordt geopend op een moment dat partner KLM zoals elk jaar het aantal vluchten voor de zomermaanden weer uitbreidt. Het aantal passagiers is weer terug op het niveau van voor de aanslagen in New York en Washington in september vorig jaar, zo meldde KLM vandaag.

KLM gaat ook weer een vluchtschema uitgeven. De luchtvaartmaatschappij gaat ervan uit dat de vertrektijden minder zullen variëren dan in de maanden na de terreurdaden in de VS. Vanaf volgende week voert de KLM het aantal vluchten naar Newark (bij New York), San Francisco en Vancouver weer op, in samenwerking met partner Northwest Airlines.

Ook voor bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Afrika en Centraal- en Midden-Amerika past KLM zijn vluchtschema aan de zomermaanden aan.