Onderwijs

Graag reageer ik op de doeltreffende opmerkingen van August Hans den Boef in het artikel `Laat bijzonder onderwijs zichzelf financieren' (NRC Handelsblad, 22 februari).

Als docente verbonden aan een school voor openbaar onderwijs, is het mij reeds lang een doorn in het oog dat het bijzonder onderwijs andere eisen aan leerlingen kan stellen dan het openbaar onderwijs. In het openbaar onderwijs (de naam zegt het al) is het bijvoorbeeld uiterst moeilijk leerlingen die zich misdragen van school te sturen, voor bijzondere scholen ligt dat veel eenvoudiger.

Simpel en doeltreffend daarom is de oplossing om die leerlingen die niet het openbaar onderwijs willen volgen, zelf te laten betalen voor hun `bijzondere' wensen. Maar hoe krijgen we de politici zover dat zij tot deze oplossing komen?

    • A. Schotting