Longlist voor de Librisprijs 2002 bekendgemaakt

Margriet de Moor, Harry Mulisch en Gerrit Komrij zijn de bekendste namen op de longlist van twintig boeken die kans maken op de Libris literatuurprijs 2002 (50.000 euro), die op 8 mei wordt uitgereikt in Amsterdam. Op 26 maart wordt duidelijk welke zes boeken genomineerd worden. Vorig jaar won Thomas Lieske met zijn roman Franklin. De uitverkoren auteurs en boeken zijn: Robert Anker, Een soort Engeland, René Appel, Zinloos geweld, Jan Brokken, Voel maar, Paul Claes, De Kameleon, Geertrui Daem, Koud, Jean-Paul Franssens, Rozen uit het Zuiden, Karel Glastra van Loon, Lisa's Adem, Miriam Guensberg, Saternacht, Mensje van Keulen, De gelukkige, Annie van Keymeulen, Bas, Gerrit Komrij, De Klopgeest, Marijke Libert, Sterk water, Margriet de Moor, Kreutzsonate, Harry Mulisch, Siegfried, Barber van de Pol, Kriblijn, Chaja Polak, Over de grens, H. Romijn Meijer, Oprechter trouw, Joyce Roodnat, 't Is zo weer nacht, Jan Siebelink, Engelen van het duister en Herman Stevens, Gouden bergen.