Koersen Wall Street omhoog

De koersen van Amerikaanse aandelen op de effectenbeurs van Wall Street zijn gisteren gestegen na een stroom van gunstig bedrijvennieuws. De Dow-Jonesindex met de dertig belangrijkste fondsen steeg met 177,58 punten, ofwel 1,8 procent, tot net boven de grens van 10.000 punten. De index sloot op 10.145,71. De Nasdaq-index, waar technologie domineert, klom 45,33 punten (2,6 procent) tot 1769,87. Het was de grootste dagelijkse stijging sinds begin januari.

Voor opening van de beurshandel was bekend geworden dat de verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten de afgelopen maand met 16,2 procent is gegroeid. Dit recordpercentage is een stuk hoger dan was verwacht.

Meer goed nieuws kwam er van General Motors dat zijn winstverwachtingen verhoogde. De koers van de maker van Chevrolet en Buick steeg met 4,5 procent. In de technologiesector liet Qualcomm, een fabrikant van telecomapparatuur, weten dat het vast kan houden aan zijn prognoses voor het lopende kwartaal. Die mededeling werd door beleggers beloond met een koersstijging van 9,8 procent. Motorola, een producent van chips en mobiele telefoons, overtrof Qualcomm met een koersstijging van ruim 10 procent.