Jacobsonprijs naar Sem Dresden

De essayist Sem Dresden krijgt de Jacobsonprijs. Dat is bekend gemaakt door de Tollensfonds, die de Jacobsonprijs sinds 1923 uitreikt om oudere letterkundigen te eren. Voorzitter van het fondsbestuur, dat tevens de jury vormt, is de letterkundige Kees Fens. Dresden (1914) is emeritus hoogleraar Franse letterkunde en algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde onder meer De structuur van de biografie (1956), Vervolging, vernietiging, literatuur (1991) en Het vreemde vermaak dat lezen heet (1997). Anderhalf jaar geleden kreeg hij de Nederlands-Duitse Vondelprijs.

Gerectificeerd

Dresden

In het bericht Jacobsonprijs naar Sem Dresden (26 februari, pagina 9) staat dat Dresden hoogleraar Franse letterkunde en algemene literatuurwetenschap is geweest aan de Universiteit van Amsterdam. Het was aan de Universiteit Leiden.