Eggenkamp eerste Nederlander bij `The Boat Race'

De Nederlandse roeier Gerritjan Eggenkamp heeft een plaats bemachtigd aan boord van de Oxford-acht die op 30 maart de Boat Race vaart tegen Cambridge. Eggenkamp, die in 2000 met de Holland Acht II op de Olympische Spelen van Sydney achtste werd, is de eerste Nederlander die aan de traditionale universiteitswedstrijd op de Theems in Londen deelneemt. Eggenkamp is nationaal kampioen in de skiff. Hij roeit voor Oxford aan stuurboord-zijde, samen met Robin Bourne-Taylor, Luke McGee en Andrew Dunn. Aan bakboord-zijde roeien Matthew Smith, Ben Burch, Dan Perkins en Basil Dixon. Eggenkamp was niet verrast door zijn officiële aanstelling. ,,Voor mij is het eigenlijk geen verassing meer. We roeien al lang in de huidige opstelling. Alle puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen, het gaat steeds beter'', wist de roeier.