Britse minister onder vuur

De Britse minister van Verkeer, Stephen Byers, ligt onder vuur door de affaire rond twee ambtenaren van zijn ministerie. Eerst lekte uit dat een van zijn adviseurs, Jo Moore, per e-mail op 11 september vorig jaar had voorgesteld om van de gelegenheid gebruik te maken en slecht nieuws nu naar buiten te brengen. Moore mocht blijven nadat ze beterschap had beloofd, maar verviel in dezelfde fout toen ze voorstelde om negatieve cijfers over de spoorwegen te publiceren op de dag van de begrafenis van prinses Margaret. Daarop maakte minister Byers bekend dat Moore en perschef Martin Sixsmith hadden ingestemd met ontslag. Inmiddels heeft Sixsmith echter laten weten dat Byers' lezing van de feiten niet deugt, waarmee hij de minister van leugenachtigheid beschuldigt. Premier Blair staat vooralsnog achter zijn minister.