Bankiers weg na diner van 72.000 euro

Vijf bankiers die 44.000 Britse pond (72.000 euro) hebben uitgegeven aan een etentje in de City, zijn hun baan kwijtgeraakt. Hun werkgever, de Britse bank Barclays, heeft het vijftal ondervraagd over hun gedrag, zo meldde de Britse zakenkrant Financial Times gisteren. De krant noemt hun vertrek een uiting van de `nieuwe soberheid' die heeft toegeslagen in Londen en op Wall Street sinds de ineenstorting van de technologiesector.

De zakenbankiers vierden afgelopen zomer een geslaagde deal met een diner bij het exclusieve Londense restaurant Petrus van chefkok Gordon Ramsay, bekend van zijn eigen televisieserie. De complete rekening, afgezien van 5 pond voor sigaretten, was voor de drank. Het restaurant was zo onder de indruk van de uitbundige bestellingen van de bankiers, dat het eten in het geheel niet in rekening werd gebracht.

De bankiers, afkomstig uit Londen en New York, hebben de rekening overigens uit eigen zak betaald. Maar Barclays vond het ongepast van de bankiers om zo duur te dineren terwijl elders honderden collega's in de financiële sector hun baan kwijt raakten door de vertraging van de economische groei.

Aan het diner namen zes zakenbankiers deel. Eén van hen was een nieuwkomer bij de afdeling `kredietrisico's' en werd daarom door de leiding van Barclays niet verantwoordelijk geacht, zo meldt de Financial Times.