Architect Houben directeur biënnale

Architect Francine Houben is benoemd tot nieuwe directeur/curator van de 1ste Architectuurbiënnale Rotterdam 2003. Zij volgt per 1 maart Aaron Betsky op, die vorig jaar directeur is geworden van het Nederlands Architectuurinstituut. Dit heeft het bestuur van de organisatie gisteren bekendgemaakt. Houben is medeoprichter van architectenbureau Mecanoo en hoogleraar Architectuur en Mobiliteitsethiek aan de Technische Universiteit Delft. In 1999 won zij met haar bureau een prijs aan de 4e Architectuurbiënnale Sao Paulo. Bekende ontwerpen van haar en bureau Mecanoo zijn onder meer de bibliotheek van de Technische Universiteit Delft en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het thema van de biënnale, die van mei tot juli 2003 wordt gehouden, is mobiliteit in relatie tot architectuur, stedenbouw, infrastructuur en ruimtelijke vormgeving.