Veling kiest voor Veling

De combinatie politiek en jazz was tijdenlang aan de VVD voorbehouden. Maar ook op dit terrein is de ontideologisering toegeslagen. De ChristenUnie, de uit het GPV en RPF voorgekomen nieuwe combinatie, kiest ook voor jazz. De partij zal zich tijdens haar verkiezingscampagne muzikaal laten ondersteunen door het Kars Veling Trio. De Rotterdamse jazzpianist Kars Veling is een ver familielid van de gelijknamige ChristenUnie lijsttrekker. Aanvankelijk werd het zoals het persbericht stelt `mainstream jazz trio' slechts gevraagd vanwege de naamgelijkenis. Maar na een vijftiental avonden bleek de muziek bij de ChristenUnie achterban zo aan te slaan, dat ze ook met de landelijke verkiezingstour door het land trekken. `Zo helpen we elkaar,' aldus ChristenUnie-lijsttrekker Kars Veling.

Reacties en tips: frontberichten@nrc.nl