Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer een reportage over drie ondernemingen en hun visie op Nederland als vestigingsland. Ned.2, 17.35-18.43u.

Radar. Aandacht voor de werkwijze van incassobureaus en hun vaak dubieuze praktijken. Ned.2, 19.25-19.55u.

Netwerk. Reportage over psychologische hulp via internet en een portret van de Palestijnse leider Arafat uit zijn hoofdkwartier in Ramallah.Ned.1, 20.30-21.00u.

200ste breekijzer. Presentator Pieter Storms blikt in deze jubileumuitzending terug op uitzendingen m.b.t. gemeenten, verzekeraars, nutsbedrijven en Immigratie- en Naturalisatiedienst. SBS6, 21.35-22.40u.

Nova. Onder meer een debat tussen PvdA-lijsttrekker in Amsterdam Rob Oudkerk en lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam Pim Fortuyn. Ook naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen portretten van allochtone politici en de schrijver Gerben Hellinga, die als lijstduwer voor Amsterdam Anders optreedt. Ned.3, 22.27-22.55u.

DOCUMENTAIRES

Aan ouderen geen gebrek: Baby's tekort. Deense documentaire over vrouwen die er vaker voor kiezen geen kinderen te nemen. Het leven van nu biedt immers carrières, hobby`s, sociale contacten en reizen over de hele wereld. Het gevolg is duidelijk: Er worden meer mensen begraven dan geboren. Ned.3, 20.33-21.28u.

Franz Josef Strauss - ein Doppelleben. Portret van politicus Franz Josef Strauss, die in 1949 in de politiek belandde en een spoor van affaires en corruptie achter zich liet. De op macht beluste en naar geld hongerende Strauss heeft zich geprofileerd als slachtoffer van de media. ARD, 21.45-22.30u.

De mensen van hotel Torarica. Portretten van het personeel van het bekende hotel in Paramaribo met vanavond huisbanketbakster Romana en zangeres Cherryl. Ned.1, 22.25-22.55u.

AMUSEMENT

Verbonden. Slot van een serie over relaties belicht het in Nederland levende Griekse stel Alexandra en Georgios. Alexandra heeft zich aangepast aan de Nederlandse cultuur, maar Georgios is een echte Griek gebleven. Ned.3, 21.28-22.00u.

Flogiston. In dit programma, dat zich beweegt op het snijvlak van wetenschap, cultuur en amusement, zijn onder anderen te gast astronoom Vincent Icke en ruimtejournalist Carl Koppeschaar waarnaar planetoïden zijn genoemd. Ned.3, 23.10-23.50u.

FILM

Star Trek VI: The Undiscovered Country (Nicholas Meyer, 1991, VS). Een van de betere afleveringen in de reeks Star Trek-verfilmingen rond Kapitein Kirk en zijn mannen (volgens de Star Trek-folklore zou dat komen omdat het een `even aflevering is). De moordzuchtige en onbetrouwbare Klingon dreigen vredesbesprekingen met de Federatie te saboteren. Intergalactisch Shakespeare-drama van de regisseur die ook The Wrath of Khan deed. V8, 20.30-22.25u.

Beyond the Call (Tony Bill, 1996, VS). Film is handige ripp-off van Dead Man Walking waarin Susan Sarandon de ter dood veroordeelde Sean Penn in de gevangenis opzoekt en zo vragen over de doodstraf bij de toeschouwer aan de orde stelde. Het verhaal is hetzelfde, Sissy Spacek (onlangs voor een Oscar genomineerd voor haar rol in Todd Fields In the Bedroom) zoekt Vietnamveteraan David Strathairn op. RTL5, 21.00-22.50u., onderbroken door reclame.

The Spider and the Fly (Michael Katleman, 1994, VS). Degelijke tv-misdaadthriller over twee concurrerende misdaadschrijvers die elkaar uitdagen de perfecte moord te verzinnen. En uit te voeren? BBC1, 1.40-3.05u.

Children of a Lesser God (Randa Haimes, 1986, VS). Veelbekroonde tranentrekker over doof meisje (Marlee Matlin, die deze rol ook al speelde in het oorspronkelijke toneelstuk) dat dankzij leraar op dovenschool William Hurt uit haar schulp kruipt. Morgen, SBS 6, 13.05-15.10u.,met reclame.

RADIO

Kunststof. Gast is tekenaar, acteur, absurdist en schrijver Kamagurka. Hij praat over zijn expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

MadiwodoVPRO. Gesprek tussen directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau Paul Schnabel en recensent Michaël Zeeman over o.a. zelfverguizing en calvinistische mentaliteit van Nederlanders. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.

Verbondenheid in verwijdering. Zie radio-vooraf. Morgen, 747AM, 16.02-16.45u.