Aldus...

,,Ik zit nog steeds te dubben, of ik niet beter lijsttrekker van Leefbaar Hawaï kan worden''. (Leefbaar-Nederland-voorzitter Jan Nagel bij de presentatie van de bestuursvoorstellen voor de kandidatenlijst van de partij)

,,Er kan heel veel. Zo lang het verstandig is.'' (CDA-voorzitter Bert de Vries op de partijraad van de christen-democraten)

,,Er is één wijkagent per drie wijken. Dus u moet uw best doen om uw wijkagenttegen te komen.'' (Bezoeker van campagneavond van de ChristenUnie/SGP in Almelo over veiligheid)

,,Inmiddels heeft deze sorry-democatie een nieuwe dimensie gekregen. De methode is verder verfijnd. Er wordt gewoon geen sorry meer gezegd.'' (CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende afgelopen zaterdag op het congres van zijn partij)

Reacties en tips: frontberichten@nrc.nl