WEBSITES

Ook op internet wordt aan politiek gedaan. Een overzicht van websites van en over partijen en hun daden.

Overzicht Alle gemeenten, alle partijen en alle kandidaten van Nederland op één website. Dat is de opzet van gemeenteraad.net. Maar helaas heeft de site weinig te bieden, want de database is nauwelijks gevuld met relevante informatie. Wel een aardig nieuwsoverzicht. www.gemeenteraad.net

Ministerie Informatie over de organisatie van deze en andere verkiezingen is te vinden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, met onder meer de Kieswet om te downloaden.

www.minbzk.nl

Propaganda De overheid wil de opkomst zo hoog mogelijk houden. Om de interesse bij de burger te vergroten, is er een site met feiten en argumenten. Biedt de mogelijkheid een sms'je te ontvangen de dag voor de verkiezingen.

Ook Postbus 51 besteedt aandacht aan de verkiezingen. Op de site onder meer twee folders, over de gemeenteraad- en de Tweede-Kamerverkiezingen.

www.ukomttochook.nl

www.jijkomttochook.nl

www.postbus51.nl

Buitenland Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen niet stemmen voor de gemeenteraad, maar wel voor de Tweede Kamer. Uitleg op de site van Buitenlandse Zaken (onder het kopje `reizen en burgerzaken'.

www.minbuza.nl

Dossier Op de website van NRC Handelsblad is een dossier te vinden met nieuws, achtergronden en links, met een sterke nadruk op landelijke politiek.

www.nrc.nl/dossiers/

Verkiezingsprogramma's/index.html