Vijandig bod Northrop op TRW

Het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman wil branchegenoot TRW overnemen voor 10,8 miljard dollar (16 miljard euro) in aandelen en schulden. Als het ongevraagde bod wordt aanvaard onstaat het grootste defensiebedrijf ter wereld. Northrop biedt 47 dollar per aandeel, een premie van 18 procent boven de slotkoers van TRW gisteren. Het concern zou ook voor 4,94 miljard dollar aan schulden op zich nemen. In een reactie liet TRW weten het bod te zullen overwegen. Maar de directie zei het te betreuren dat ,,Northrop verkozen heeft dit voorstel te doen zo kort na het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter David Cote, en de abnormale koersdaling die daar het gevolg van was'', aldus het bedrijf in een verklaring. Het bod komt drie dagen na Cote's aankondiging dat hij TWR verlaat voor Honeywell International.