Serieverkrachter mogelijk weer toegeslagen

De politie in Utrecht onderzoekt of de Utrechtse serieverkrachter afgelopen donderdagmiddag een 16-jarig meisje heeft aangerand in Bilthoven. Volgens een woordvoerder is de serieverkrachter mogelijk betrokken omdat de aanranding plaatsvond in het gebied waar deze zijn daden pleegde. Het meisje werd donderdag rond vijf uur op weg naar huis van haar fiets getrokken en betast door een nog onbekende man. Zij wist te ontkomen en zwierf vervolgens drie uur door een nabij gelegen bos. Haar bezorgde moeder belde om zeven uur de politie. Die trof haar in verwarde toestand aan in het bos. Zij kon geen duidelijke omschrijving geven van de dader. Tijdens uitgebreide gesprekken met het slachtoffer hoopt de politie nieuwe aanwijzingen te ontdekken. Bekend is dat de serieverkrachter zijn slachtoffers maakte tijdens regenachtig weer en in het donker. ,,Donderdagmiddag was het echter een stralende dag,'' aldus de politie. De Utrechtse serieverkrachter maakte in 1995 en 1996 zeker achttien slachtoffers in en rond Universitair Centrum de Uithof, aan de rand van Utrecht, bij De Bilt en Bilthoven.