Schat van een moeder

De SGP komt op stoom in de campagne. Campagnemail na campagnemail flitst binnen. Stichtelijke boodschappen, maar ongekend fel van toon. Steevast ondertekend door ingenieur Bas van der Vlies, lijsttrekker en fractievoorzitter van de staatkundig gereformeerden.

Een aanval op de verloedering van het parlement, een waarschuwing voor `Westbroeks' taalgebruik in 's lands vergaderzaal als Leefbaar zich daar nestelt en bovenal, het uitdragen van de christelijke waarden en normen. Van der Vlies legt daarom de bijl aan de wortel van de emancipatie. ,,Zolang het kabinet en politici nog uitgaan van het tweeverdienersmodel, gaat dat ten koste van de broodnodige warmte en aandacht die kinderen gewoon nodig hebben. En wie kunnen dat beter dan moeders?''

De instroom van veel jonge vrouwen in de WAO is volgens Van der Vlies dan ook logisch. ,,De last die op vrouwen drukt die een gezin hebben én bovendien ook nog eens (moeten) werken, is niet vol te houden. Vol overtuiging en uit ervaring zeg ik: moeders zijn de grootste schatten voor een samenleving'', schrijft Van der Vlies.