Opvolger Sabena vliegt op Afrika

SN Brussels Airlines, de opvolger van de failliete Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena, vliegt vanaf 26 april op Afrika. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Vluchten op Afrika waren een specialiteit van Sabena. Het nieuwe bedrijf zal voorlopig vliegen op Kinshasa, Entebbe, Kigali, Nairobi,Dakar, Banjul, Conakry en Monrovia. In juni komen daar Douala, Yaounde en Luanda bij. De vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met een maatschappij die de voormalige bestuurders van het failliete City Bird willen oprichten. De nieuwe maatschapij stelt drie Airbustoestellen en piloten ter beschikking, SN Brussels Airlines levert het cabinepersoneel en doet de marketing.

De drie toestellen zullen vliegen met het logo van SN Brussels Airlines, dat gebaseerd is op het oude Sabenalogo. De Afrikavluchten zijn goed voor 200 arbeidsplaatsen in België en 150 in Afrika. Het gaat voornamelijk om ex-Sabenapersoneel.