Na afloop

De trouwjurk van Máxima wordt tentoongesteld in Museum Het Loo te Apeldoorn. Wat vindt het publiek ervan?

Yvonne (7) en Irene (8) Stappaerts en Irene

Gerritsen (8), uit Oosterwijk:

In koor: ,,Prachtig! Heel erg mooi!''

Irene G: ,,Vooral de bloemetjes.''

Irene S: ,,Ik heb alles op tv gezien. Zeker weten.''

Yvonne: ,,Ze zaten te kussen!''

Irene S: ,,Dat hoort erbij.''

Irene S: ,,Ik wil ook zo'n jurk als ik trouw. Zeker weten.''

Yvonne: ,,Ik wil hem wel lenen.''

Irene G: ,,Ik ook.''

Allemaal: ,,Het kroontje was het mooist. Met die sterretjes.''

Irene S: ,,Mooier dan onze kroontjes. Maar die zijn handiger, die kun je inklappen.''

Mevrouw Keasberry (61, huisvrouw) uit Rijswijk:

,,Ik ga niet buiten staan zwaaien in Amsterdam bij zo'n huwelijk, maar dit wilde ik wel zien. De jurk is heel eenvoudig, statig, niet eens echt mooi, maar hij heeft wel klasse. Ik vond het wel triest dat ze ging trouwen hoor. Ik hoop dat ze er geen spijt van heeft. Eigenlijk had ik gedacht dat ze wel iets flamboyanters zou dragen, met een laag decolleté. Ze is zo mooi, en die Argentijnen durven wel. Dit moest zeker van Beatrix.''

Mevrouw Vermeij (51, huisvrouw) en Madeleine Vermeij (13, doet de havo) uit Voorthuizen:

De moeder: ,,Dichterbij is mooier, je ziet meer details.Ik heb gehoord dat alles, ook het kant, met de hand gemaakt is. Ik vind hem mooi, van een chique eenvoud.''

De dochter: ,,Nee, ik hoef niet zo'n jurk als ik ga trouwen. Ik zou het niet eens kunnen betalen. Ik vind de sluier heel mooi, maar zo'n jurk zou ik niet hoeven. Ik vind de kraag niet leuk. Een beetje stijf. Die had lager gekund.''

    • Juliette Berkhout