Handelsakkoord VS en Singapore

De Verenigde Staten en Singapore zijn dichtbij een akkoord over vrijhandel. Dat heeft de Singaporese ambassadeur in de VS, Heng Chee Chan, gisteren meegedeeld. Chan zei dat onderhandelaars van de twee landen begin maart opnieuw met elkaar om de tafel zullen gaan zitten, voor de zevende maal. Het handelsoverleg tussen de twee landen begon in de nadagen van het presidentschap van Bill Clinton. ,,Wij hebben zeer goede vorderingen gemaakt. Over 80 procent van de onderwerpen zijn we het eens'', aldus Chan.

Ze zei dat in april een definitief akkoord mag worden verwacht, maar waarschuwde voor een te groot optimisme; de laatste onderhandelingsronden zouden de zwaarste kunnen zijn. Het kleine Singapore is in Azië een van de grootste handelspartners van de VS. Ook met Chili onderhandelen de VS over een vrijhandelsovereenkomst.