Duitse regering overweegt steun aan Lufthansa

De Duitse regering heeft gisteren besloten de nationale luchtvaartmaatschappij Lufthansa te compenseren voor de gevolgen van 11 september. Een woordvoerder van het ministerie van Transport in Berlijn liet weten dat de Europese Commissie is benaderd met de vraag om goedkeuring voor de steun. Een bedrag wilde hij niet noemen, daarvoor zou eerst nader overleg met Lufthansa nodig zijn. De Commissie was in het verleden zeer afwijzend ten opzichte van financiële bijstand aan de nationale vlaggendragers in het luchtverkeer, maar heeft voor `11 september' een uitzondering gemaakt. De eerste vier dagen na de aanslagen in de Verenigde Staten in september lag het transatlantische luchtverkeer zo goed als stil. Eerder kreeg de Franse regering van `Brussel' toestemming om Air France een injectie van 55 miljoen euro te geven.