Aldus

,,Met ons programma stort Nederland echt niet in elkaar. We hebben het laten doorrekenen door het Centraal Planbureau.'' (GroenLinks-lijsttrekker Paul Rosenmöller in een vraaggesprek met het VNO-NCW-blad Forum)

,,Toen we acht jaar geleden met onze partij begonnen, voelde Fortuyn zich ook meteen geroepen als natuurlijk leider. Hij verkondigde luid dat hij toch een stuk briljanter was dan mijn persoontje. Gelukkig bleven de gelederen ten aanzien van hem gesloten en werd de lokroep uit de darkroom weerstaan.'' (Manuel Kneepkens van de Rotterdamse Stadspartij in De Groene)

,,Als ik een motto zou moeten bedenken, dan zou dat kunnen luiden: `Het is tijd voor een nieuw beleid'. Ik heb het gevoel dat er iets in de lucht hangt.'' (CDA-lijsttrekker Balkenende in een vraaggesprek met het blad Bestuursforum)