`Schotten tot zwijgen gebracht'

Opgelucht constateerde Feyenoord-trainer Bert van Marwijk gisteravond na het 1-1 gelijkspel tegen Glasgow Rangers dat zijn ploeg de heksenketel in het Ibrox Stadium met glans had doorstaan. ,,Door met lef te voetballen hebben we het publiek zelfs tot zwijgen weten te brengen'', zei Van Marwijk. ,,Tot mijn verbazing bleef een Schotse stormloop uit. Het is alleen zuur dat we de winst nog uit handen hebben gegeven. Als de eindpass zorgvuldiger was geweest, hadden we zeker vier keer kunnen scoren. Daarom heb ik gemengde gevoelens'', zei de coach van Feyenoord.

Oud-Feyenoorder Bert Konterman van de Rangers: ,,Ik kan me goed voorstellen dat Feyenoord zich benadeeld voelt door de beslissing van de arbiter. Nu houden we nog uitzicht op een plaats in de kwartfinales, al hebben we vanavond weinig laten zien. Ik vond Feyenoord verrassend goed spelen. Tomasson en ik hebben elkaar onzichtbaar gemaakt, maar daar hadden wij geen voordeel van.''

Invaller Michael Mols kon zich in het laatste half uur niet onderscheiden. ,,We mogen blij zijn met een gelijkspel, want de strafschop voor ons kwam uit de lucht vallen. Als de scheidsrechter niet fluit, mogen we niks zeggen.''

Mols klampte zich vast aan de gedachte dat hem door coach McLeish na een jaar blessureleed weer speeltijd werd gegund. ,,Ik heb een jaar van vallen en opstaan achter de rug'' zei hij. ,,Ik richt me nog steeds op een toekomst bij Glasgow Rangers. De verhalen over mijn terugkeer naar Nederland waren schromelijk overdreven. Het was een optie geweest me te verhuren. In Nederland zou ik alleen weer voor FC Utrecht kunnen voetballen. Nu ik weer kan spelen bij Rangers heb ik geen reden naar een andere club te verhuizen. Het is een uitdaging om volgende week in Rotterdam te bewijzen dat ik nog steeds kan scoren.''