Opvoering Faust in open lucht

Faust en Mephisto komen naar Almere deze zomer. De Stichting Wonder Foundation organiseert in augustus en september de openluchtshow Faust op een landgoed nabij de stad. Vorig jaar organiseerde de stichting daar een opvoering van Dante's Goddelijke Komedie.

Regisseur Bert Barten maakt een eigen, anderhalf uur durende versie van het klassieke verhaal over de wetenschapper die zijn ziel aan de Duivel verkoopt. Het zal slechts losjes gebaseerd zijn op de Faust van J.W. von Goethe. Een woordvoerder van The Wonder Foundation: ,,Goethe heeft toch wel zijn stempel op Faust gedrukt, dus daar kun je niet omheen. Maar verder is het vooral Bert Bartens Faust.''De Faust moet een groots, circusachtig spektakel worden, met veel vuur, vuurwerk en rare voertuigen als ,,four wheel drive strandwagens.'' Net als de vorige keer spelen ongeveer honderd plaatselijke figuranten mee. Wie de hoofdrollen zullen spelen is nog niet bekend. De stichting rekent op zo'n 25.000 toeschouwers. De productie gaat zo'n 1,5 miljoen euro kosten. De provincie Flevoland springt bij met 110.000 euro.