Onderzoek zaak Davids

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam begint een strafrechtelijk onderzoek naar voetbalinternational Edgar Davids van Juventus. Aanleiding is de aangifte van zware mishandeling door zijn ex-vriendin. Zij beschuldigt de voetballer van tenminste acht gevallen van mishandeling, waarvan ongeveer de helft zich in Italië afspeelde. Davids' voormalige vriendin heeft ten bewijze van haar aanklacht foto's van de kwetsuren die ze daarbij opliep aangeleverd.

Davids kreeg in 1998 een relatie met haar. De mishandelingen zijn medio 1999 begonnen toen de vrouw in verwachting was. De twee zijn inmiddels anderhalf jaar uit elkaar.

Het OM beraadt zich nog op de vraag of de gevallen in Italië ook onderzocht moeten worden. Soms volstaan drie of vier zaken van mishandeling voor de rechter, zei een woordvoerder.

Davids ontkent alle beschuldigingen, liet zijn advocaat Spong gisteren weten. ,,Hij zal meewerken aan het onderzoek. Zodra hij wordt opgeroepen voor een verhoor, zal hij komen.''

Davids kreeg toestemming van Juventus om de training gisteren te laten schieten, zei een woordvoerder van de club. ,,Hij wilde vrij wegens persoonlijke omstandigheden. Morgen traint hij weer en zondag is hij beschikbaar voor de wedstrijd tegen Torino.''