Mijn vader

Mijn vader is in 1958 geboren. Wij zijn al meer dan vier jaar aan het verbouwen. Gisteren ging de ketel van de verwarming lekken. Het water spoot er uit in de kelder. Mijn vader hield het gat met zijn duim dicht, maar door de haast verloor hij een stuk gereedschap. Toen vroeg hij of ik even mee kon zoeken, dus ik ging in mijn pyama en op mijn pantoffels naar de kelder.

Ik stapte met mijn pantoffels in de nattigheid. Toen schreewde mijn vader: hé, ga toch niet met je pantoffels op de nattigheid staan!

Ik schrok, maar ik werd ook een beetje boos, want hij hoeft niet zo te schreeuwen vind ik.

Ik schreeuwde terug: je hoeft niet zo te schreeuwen tegen mij. Mijn vader zei toen: maar ik zei alleen dat je niet op je pantoffels in de nattigheid moet staan. Toen bleven we nog even kibbelen. Daarna zei ik: schreeuwen is iets anders dan zeggen, hoor! Hij zei dat hij dat zou onthouden.

Dit was mijn verhaal over mijn vader. Dus zeggen is iets anders dan schreeuwen.

Yingmin Go is 10 jaar

    • Yingmin Go