Lambchop

Lambchop wordt wel gerekend tot de stroming die alt.country wordt genoemd, maar met ingang van Is A Woman bestaat hun enige link met country uit Nashville, de plek waar Lambchop vandaan komt. Hoewel er weer meer dan een dozijn muzikanten meespeelt, is deze plaat vooral drager voor de songs en de stem van Kurt Wagner. Het album doet denken aan Music For A New Society, het twintig jaar oude, desolate meesterwerk van John Cale dat ook het karakter van een solo-recital had. Ook Wagner omzwachtelt zijn trage, melancholische melodieën graag met vreemde geluiden, al of niet van elektronische herkomst. Die partijen voegen zich op stemmige wijze in het liedje en om de introvert klinkende, bijna fluisterende stem van Wagner. Wagner beperkt zijn milde observaties niet tot zijn vaderland: in The Old Matchbook Trick spelen de roadies van Britpop-groep Embrace een gastrol. Is A Woman laat zich het best ver na middernacht genieten, maar bevat af en toe een stekelig trekje.

Lambchop: Is A Woman (City Slang20190-2) distr. Virgin

    • Jacob Haagsma