36 Supporters aangehouden na rellen in Glasgow

De Schotse politie heeft gisteravond voor aanvang en na afloop van de UEFA-Cupwedstrijd Glasgow Rangers-Feyenoord (1-1) 36 aanhoudingen verricht. De meeste arrestanten maakten zich schuldig aan openlijke geweldpleging. Zeker acht supporters van Feyenoord werden kort voor aanvang gearresteerd na een massale vechtpartij. Tijdens de wedstrijd bestormden Feyenoord-aanhangers een aangrenzend tribunevak en gingen op de vuist met fans van de thuisclub. Ook na de beide doelpunten braken er op de tribunes vechtpartijtjes uit. Een groep van ongeveer 50 Feyenoord-supporters arriveerde niet eens in Glasgow, omdat de gezagvoerder van een vliegtuig weigerde hen mee te nemen. De aanhangers hadden zich misdragen op het Brusselse vliegveld Zaventem, waarna zij met een bus werden teruggebracht naar Nederland.