VVD reageert iets te snel

Het BVD-rapport over de islamitische scholen was gisteren nog niet verschenen of de campagnemail van de Amsterdamse VVD-afdeling Oud-Zuid flitste binnen, op het scherp van de snede. ,,De As Siddieqschool in Amsterdam Oud-Zuid is voor de VVD al geruime tijd een probleem'', staat er onder verwijzing naar antisemitische pamfletten uit 1999. De kop van de campagnemail: ,,VVD Oud-Zuid overweegt financiële steun aan As Siddieq volledig stop te zetten.''

VVD Oud-Zuid? Was de As Siddieqschool niet in Amsterdam-West? ,,O, bent u niet gebeld?'' reageert raadslid Roderic van Voorst tot Voorst, wiens naam onder het persbericht staat. ,,Wilt u het bericht als niet verzonden beschouwen? Er staat een feitelijk onjuistheid in.'' Inderdaad: de VVD Oud-Zuid gáát niet over de As Siddieqschool. Volgens Van Voorst was de afdeling in de war met de Al Arkamschool, ook islamitisch, maar in de Pijp en niet genoemd in het BVD-rapport. Dus tegen die school wil de VVD Oud-Zuid niet optreden? Van Voorst, aarzelend: ,,Nou, waar rook is, is vuur.''