Voorkeur Muziek

Black Rebel Motorcycle

Getipt als onderdeel van de Amerikaanse rock-renaissance die door White Stripes en The Strokes werd aangekondigd. Het trio Black Rebel Motorcycle Club hult zich in het zwart en streeft naar een perfecte kruising tussen the Stooges en The Jesus And Mary Chain: donkere gitaarrock met veel galm en teksten over liefde, geweren en de ondergang van de rock & roll.

24 febr Melkweg, Amsterdam.

Usher

Misschien wel het vreemdste pseudoniem dat een Amerikaanse r&b-artiest zichzelf heeft kunnen aanmeten. Usher Raymond is niet de portier of de suppoost, maar de stralende ster met ontbloot bovenlijf van concerten waarbij hij ontsnapt aan de digitale precisie van zijn cd's, en waarbij hij graag een medley zingt van zijn grote voorbeeld Bobby Brown naast eigen successen als Pop ya collar en U remind me.

21 febr Music Hall, Amsterdam.

Waltraud Meier

De beroemde Duitse mezzosopraan Waltraud Meier zingt de Scena di Berenice van Haydn en de Wesendonk-Lieder van Richard Wagner tijdens een concert in de serie `Grote solisten' in het Amsterdamse Concertgebouw. Ze wordt begeleid door de Bamberger Symphoniker, die olv Jonathan Nott ook uitvoeringen geven van Mozarts symfonie nr 41 Jupiter en van het symfonisch gedicht Till Eulenspiegels lustige Streiche van Richard Strauss.

Waltraud Meier: 24 febr 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.