OM staakt verhoor verpleegkundige

Justitie heeft voorlopig de verhoren stopgezet van de Haagse verpleegkundige die justitie verdenkt van betrokkenheid bij de dood van onder anderen enkele kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis. Daarmee is het kort geding dat haar advocaat vorige week aanspande van de baan.

Dat zei raadsman A. Visser van de vrouw gisteren. De advocaat wilde met het geding bereiken dat justitie de verhoren, die er volgens hem onfatsoenlijk aan toegingen, zou stopzetten. Hij noemde het zinloos dat de verhoorders steeds weer een spervuur van vragen op zijn cliënte afvuurden, terwijl zij ontkent en zich op haar zwijgrecht beroept. Bij nieuwe feiten of ontwikkelingen hervat justitie de verhoren, aldus Visser. De zaak komt op 25 maart voor de rechter.

Verder meldde de advocaat dat de 40-jarige verpleegkundige van de rechter-commissaris geen psychologisch en psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum hoeft te ondergaan. De verdachte had eerder al aangegeven dat zij niet mee zou werken aan dergelijke onderzoeken en was in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter-commissaris.

Justitie verdenkt de Haagse vrouw van moord en of poging tot moord op een niet gespecificeerd aantal ziekenhuispatiënten. Onder de slachtoffers zouden vijf kinderen en vijf bejaarde patiënten van het Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruisziekenhuis zijn. Het openbaar ministerie neemt in het onderzoek enkele verdachte sterfgevallen in het Leyenburgziekenhuis mee.