Moslim-preker in arrest

De Britse politie heeft een moslim-geestelijke gisteren beschuldigd van het oproepen tot moord. De man, Sheikh Abdullah al-Faisal, zou zijn volgelingen hebben opgeroepen ongelovigen en joden te vermoorden.

De 38-jarige Al-Faisal, een in jamaica geboren voormalige christen die zich tot de Islam heeft bekeerd, werd maandag in Stratford door Scotland Yard gearresteerd. Hij preekt regelmatig in een islamitisch centrum, niet ver van de belangrijkste moskee van Oost-Londen.

Het blad The Times berichtte eerder deze maand dat bandjes met Al-Faisals toespraken in islamitische boekhandels te koop zijn voor twee pond per stuk. Sinds de aanslagen in de VS op 11 september bracht Al-Faisal twee nieuwe bandjes in omloop met preken waarin hij alle islamitische mannen opriep zich militair op de strijd voor te bereiden en waarin hij `martelaren' die in de `heilige oorlog' zouden omgekomen, in het paradijs 72 maagden in het vooruitzicht stelde. Als oproepen tot moord wordt bewezen, kan Al-Faisal levenslang krijgen.