Dodental van treinramp Egypte stijgt tot 370

Het aantal dodelijke slachtoffers van de treinramp van woensdagnacht nabij de Egyptische plaats El Aiyât is opgelopen tot meer dan 370. Dat heeft de onderminister van Volksgezondheid Ahmed Adel gisteren gezegd. President Mubarak heeft een onderzoek naar de oorzaak van de ramp gelast. Vermoed wordt dat de brand is veroorzaakt door gasstelletjes voor het koken van water voor thee en koffie. De regering heeft de nabestaanden en familieleden van de slachtoffers een financiële vergoeding in het vooruitzicht gesteld. Het is de ergste treinramp in het 150-jarig bestaan van de spoorwegen in Egypte. De trein, waarin een paar duizend mensen zaten, was op weg naar Luxor. De meeste passagiers gingen naar familie voor de viering van het islamitisch offerfeest.