Arts Pluim gaat creatine checken

Sportarts Babette Pluim is samen met de Sporthochschule in Keulen een onderzoek begonnen naar het nut van creatine in het tennis. Het middel, dat niet op de dopinglijst staat, zou het herstel na lichamelijke inspanningen versnellen. Pluim twijfelt aan deze lezing, maar kan vanwege het ontbreken van informatie het bewijs niet leveren. Om die reden heeft ze zelf tot een onderzoek besloten. Sportkoepel NOC*NSF en de internationale tennisfederatie ITF steunen het initiatief. Pluim en de Sporthochschule doen het onderzoek met een groep van 45 tennissers (A2 en B1-niveau) in de leeftijd van achttien tot 25 jaar. De helft krijgt creatine en de andere helft een nepvariant. Zes weken lang worden beide groepen getest. Op 25 maart moet de uitkomst van het onderzoek bekend zijn.