Aldus...

,,Een goede vrouw, een goede woning, goed werk, daar heb je geen projecten voor nodig. Dat een mens redelijk gelukkig kan leven, dat is volgens D66 de essentie.'' (D66-lijsttrekker Roland van Schelven in Gouda tegen de Marokkaanse gemeenschap in de achterstandswijk Oosterwei)

,,Ik moet nu even weg, maar hier zit onze lokale lijsttrekker Rob Oudkerk, die zal het de komende jaren allemaal oplossen.'' (PvdA-lijsttrekker Ad Melkert na een gesprek over probleemjongeren in Amsterdam-West)

,,U zult het mij wel niet kwalijk nemen dat ik, na alle hectiek, vorige week even verstek liet gaan. (...) Verbijsterend is het (...) alles werkeloos te moeten aanzien. (...) Voel ik het goed aan, dan staat Nederland op een keerpunt. Zo kan het niet langer.'' (Leefbaar-Rotterdam lijsttrekker Pim Fortuyn, bij de hervatting van zijn column op de RTL5-site)

“Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is voor een nieuwe politieke partij om tot een factor van betekenis te worden.” (SP-lijsttrekker Jan Marijnissen, vandaag op www.sp.nl)

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart verschijnt op deze plaats elke dag de rubriek Frontberichten. Reacties of tips kunt u mailen naar frontberichten@nrc.nl.