Winnaar World Press kinderjury

De kinderjury van World Press Photo heeft een foto van drie Afghaanse zusjes, gemaakt door de Noor Aleksander Nordahl, gekozen tot beste persfoto. De fotograaf werkt voor de Noorse krant Dagbladet. De organisatie van de wedstrijd heeft dat vandaag bekendgemaakt. Op de foto lacht het jongste meisje (7) de fotograaf toe terwijl haar twee oudere zusjes zich achter een deurpost verbergen. Nordahl krijgt de kinderjuryprijs van 1500 euro op 21 april in Amsterdam. Hij maakte de foto oktober vorig jaar in Khwaja Bahawudin in het noorden van Afghanistan, dat toen onder controle stond van de Noordelijke alliantie. De internationale jury bestond uit negen kinderen van 11 en 12 jaar oud, onder wie de Nederlandse Geertje Buitelaar. De jury koos de winnende foto uit 400 inzendingen.