Venus Williams nieuwe nummer 1 van tenniswereld

Venus Williams is volgende week de nieuwe nummer 1 in het vrouwentennis. De Amerikaanse lost maandag haar landgenote Jennifer Capriati af. Williams wordt de vierde lijstaanvoerster in de laatste vier maanden. Hingis, Davenport en Capriati gingen haar voor. Williams wordt de eerste donkere speelster op nummer één. Bij de mannen ging Arthur Ashe haar in 1975 voor. Williams doet deze week mee aan de Dubai Open, waar ze als eerste is geplaatst. Ongeacht haar resultaten is ze zeker van het leiderschap, aangezien Capriati afzag van deelneming aan het toernooi in Oklahoma City. In deze Amerikaanse stad won ze vorig jaar 141 punten, waardoor ze nu punten gaat verliezen. Sinds de oprichting van de vrouwentennisbond WTA in 1975 wordt Williams de tiende nummer één. Steffi Graf voerde de ranglijst 378 weken aan, Martina Navratilova 331, Chris Evert 262, Martina Hingis 209, Monica Seles 178, Lindsay Davenport 37, Tracy Austin 22, Aranxta Sanchez-Vicario 11 en Jennifer Capriati 9.