`Salarisplafond nodig'

Sergio Cragnotti, voorzitter van Lazio Roma, wil een einde maken aan de groei van de torenhoge salarissen van voetballers. Hij dient volgende maand een voorstel bij de raad van bestuur in dat voorziet in een salarisplafond voor de spelersgroep van de noodlijdende miljardenclub.

Cragnotti: ,,De raad van bestuur van Lazio kan het voorstel bespreken. Het doel is de salariskosten te beheersen. We zullen geen nieuwe spelers binnenhalen die boven een bepaalde kostengrens vallen. Op die manier kunnen we het salarisbeleid plannen en standaardiseren. Dit is belangrijk om Lazio economisch sterker te maken.'

De voorzitter van Lazio liet eerder al een proefballonnetje op om door middel van salarisplafonds de enorme salariskosten bij de clubs in de Serie A in de hand te houden. De afgelopen jaren zijn de lonen van spelers enorm gestegen. Bezorgdheid bestaat of clubs wel genoeg inkomsten genereren om de stijgende lonen te dekken. Ook zei Cragnotti dat de toekomst van belangrijke spelers bij de club, zoals internantional Alessandro Nesta, grotendeels afhangt van plaatsing van Lazio voor de Champions League. ,,Ik hoop dat Lazio zich voor dat toernooi kwalificeert en een van de grote clubs van Italië blijft.'

De club staat momenteel negende in de Serie A met acht punten achterstand op de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League.