Real al bijna geplaatst voor kwartfinales

Real Madrid is in de tweede ronde van de Champions League nog altijd zonder puntenverlies. De Spaanse voetbalkampioen won gisteravond ook zijn derde wedstrijd in groep C. Voor eigen publiek behaalde de `Koninklijke' een 1-0 zege op FC Porto. In dezelfde groep won het Griekse Panathinaikos in Praag met 2-0 bij Sparta. In poule D werd wederom twee keer gelijkgespeeld.

Real Madrid moest het tegen FC Porto al na een kwartier zonder zijn Portugese vedette Figo stellen. De beste voetballer ter wereld raakte geblesseerd bij een duel met de Zweed Söderström. Figo werd vervangen door de Engelsman McManaman. Hun Spaanse ploeggenoot Guti moest ook voortijdig naar de kant. Hij raakte na een half uur extra aangeslagen door een tackle van de Portugees Andrade van FC Porto.

Ondanks deze tegenvallers bleef Real de betere en aanvallender ploeg. Groot gevaar dreigde er echter nauwelijks voor doelman Vitor Baia. De uitvallen van Porto waren gevaarlijker. De wedstrijd dreigde, mede door veel overtredingen, dood te bloeden in een doelpuntloos gelijkspel. Maar de Argentijnse invaller Solari zorgde zeven minuten voor tijd met een individuele actie voor de winnende treffer van Real.

Panathinaikos moest in Praag winnen van Sparta om in de race te blijven voor een plaats in de kwartfinales. De thuisploeg was beter, maar miste een paar goede kansen. Vlak voor rust scoorde de Griek Karagounis aan de andere kant. In de tweede helft maakte Konstantinou nog een tweede doelpunt voor Panathinaikos.

De stand in groep C biedt alleen spanning voor de tweede plaats, die ook recht geeft op een plaats in de kwartfinales. Real leidt de groep met negen punten en is bijna zeker van kwalificatie voor de kwartfinales. Panathinaikos staat tweede met vier punten. Sparta Praag staat derde met drie punten. FC Porto is hekkensluiter met één punt.

In groep D redde de Duitser Kirsten tegen Arsenal in de laatste minuut een punt voor Bayer Leverkusen. Hij bepaalde de eindstand op 1-1. Arsenal, dat dit seizoen in de Champions League in uitwedstrijden bijna altijd verloor, was vlak na rust op voorsprong gekomen na een Franse combinatie tussen Wiltord en Pires. Laatstgenoemde mocht het doelpunt op zijn naam schrijven.

De Franse trainer Wenger van Arsenal had de Nederlander Bergkamp, die last heeft van vliegangst, voor niets door de Kanaaltunnel laten autorijden. De spits zat zich de hele wedstrijd op de reservebank te verbijten. Zijn landgenoot Van Bronckhorst mocht wel aan het duel beginnen. De middenvelder was nadrukkelijk aanwezig, maar kon geen opening in de Duitse verdediging vinden. Arsenal werd in de slotfase gestraft voor alle gemiste doelkansen, toen oud-international Kirsten voor de verrassende gelijkmaker zorgde.

Alle clubs staan in deze poule halverwege de competitie op vier punten. Juventus en Deportivo la Coruña speelden in Turijn met 0-0 gelijk. Juventus speelde meer op de aanval, maar Deportivo was gevaarlijk in de counter. De Italiaan Del Piero miste een kwartier voor tijd een strafschop, nadat hij zelf was neergelegd door César Martin. Doelman Molina redde op voortreffelijke wijze een punt voor Deportivo.

De stand in groep D is ongemeen spannend. Alle ploegen hebben drie punten, nadat ze dusverre alle onderlinge duels hebben gelijkgespeeld. Er volgen in deze poule nog drie speelronden.