Ex-vriendin klaagt Davids aan

Tegen de profvoetballer Edgar Davids, speler van Juventus en international, is gisteren aangifte gedaan wegens bedreiging en ernstige mishandeling door een voormalige vriendin.

Advocaat A. Moszkowicz bevestigt dat hij gisteren in gezelschap van de 23-jarige Sarah H. voetballer Davids heeft aangegeven bij de Amsterdamse politie. De vrouw, een voormalig fotomodel en moeder van een tweejarig kind van Davids, zou door de reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal regelmatig in elkaar zijn geslagen. Hij zou haar ook een keer de keel hebben dichtgeknepen en hebben bedreigd als ze melding zou doen bij de politie.

De mishandelingen zouden erger zijn geworden toen Davids eind mei van het vorig jaar geschorst werd wegens een te hoog nandrolon-gehalte.

De aangifte werd vandaag in De Telegraaf tot in detail bekendgemaakt door advocaat Moszkowicz. Hij trad vijf jaar geleden, eveneens via De Telegraaf, nadrukkelijk in de publiciteit als raadsman van een vrouw die zei slachtoffer te zijn van een groepsverkrachting waarbij voetbalinternational en toenmalig Ajacied Patrick Kluivert betrokken zou zijn.

Die zaak leidde wegens gebrek aan bewijs niet tot vervolging. Ook een klachtprocedure tegen deze beslissing van justitie door Moszkowicz bij het Amsterdamse gerechtshof bracht daarin geen verandering.

Advocaat G. Spong, die eerder Kluivert bijstond, liet vanochtend weten dat de betreffende vrouw een half jaar geleden al heeft gedreigd aangifte te doen tegen Davids. Toen zag ze daar van af.

Een woordvoerder van justitie bevestigt de aangifte tegen Davids maar zei vanmiddag nog niet te weten op grond van welke feiten dit was gebeurd.