Dertien atleten naar EK indoor

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) stuurt dertien atleten naar de Europese indoorkampioenschappen die van 1 tot en met 3 maart in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen worden gehouden. De bond besloot maandag sprinters Troy Douglas en Gregory Sedoc en kogelstoter Rutger Smith aan het team toe te voegen. Tien atleten hadden in de afgelopen weken voldaan aan de richtprestaties. Smith kwam slechts tien centimeter te kort. Hij kreeg het voordeel van de twijfel, om als jonge atleet ervaring op te doen op een titeltoernooi. Dat geldt ook voor Sedoc. Zijn tijd van 7,76 seconden op de 60 meter horden was zeshonderdste te langzaam, maar de KNAU vindt dat de sprinter uit Jong Oranje veel progressie heeft geboekt. Douglas was al voorgeselecteerd door zijn prestaties tijdens de WK afgelopen zomer. De 39-jarige sprinter haalde de halve finales op de 100 meter. Douglas benaderde indoor op de 60 meter de limiet tot op tweehonderdste (6,72), maar kreeg toen griep. Virgil Spier mag van de atletiekunie in Wenen op twee onderdelen meedoen.