Aldus...

,,Als de nieuwkomer na vijf jaar of langer nog niet in het Nederlands voor of tegen verzelfstandiging van het Gemeente Vervoer Bedrijf kan zijn, is er toch iets grondig mis.'' (De Amsterdamse VVD-lijsttrekker G. Dales gisteravond op een verkiezingsbijeenkomst in de Amstelborgh)

,,Wát zegt u'', vroeg de oude, halfdove pastoor. ,,Ik ben prostituee.'' ,,Oh, gelukkig, ik dacht dat u zei dat u protestant was geworden.'' (CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Maastricht)

,,We willen Bromsnor terug in de wijk. Iemand met gezag en betrokkenheid waar de buurt respect voor heeft en vertrouwen dat er iets gebeurt.'' (Jankees Salverda, fractievoorzitter van het CDA Amersfoort op de website van de plaatselijke afdeling)

,,Wil Melkert nu ook Melkert-banken? Ik ben er meer voor om wettelijk te regelen dat als in een kleine dorpskern de kapper met pensioen gaat, de zoon wettelijk verplicht wordt om de zaak voort te zetten''. (VVD-minister Gerrit Zalm, gisteravond op campagne in Amsterdam)