Veiling van Hellendoorn afgeblazen

De veiling van het Avonturenpark Hellendoorn gaat morgen niet door. De Rabobank, de grootste schuldeiser, had opdracht gegeven voor de veiling omdat de eigenaar van het park, het Franse Grévin, niet aan de hypotheekverplichtingen voldeed.

De Rabobank wil nu het 27 hectare grote terrein en alle roerende goederen verkopen aan een andere partij. Wie dit is maakt de bank nog niet bekend. Het bod moet nog worden goedgekeurd door de Almelose rechtbank. De rechtbank moet beoordelen in hoeverre andere schuldeisers, zoals de voormalige eigenaar Hans van den Berg, bij het bod gebaat zijn.

De Franse eigenaar Grévin stelt zich op het standpunt dat een eventuele nieuwe eigenaar van het park zich moet houden aan een huurovereenkomst. De Fransen hebben het Avonturenpark eind vorig jaar verhuurd aan een Nederlandse dochteronderneming van Grévin.

Grévin heeft het park in september 2001 samen met Dolfinarium Harderwijk overgenomen van investeringsmaatschappij Leisureplan. Leisureplan kocht het familiebedrijf in 1998 van de familie Van den Berg.