Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over Israëlische militairen die niet langer willer werken in de bezette gebieden. Ned.1, 18.15-18.43u.

Netwerk. Reportage over Rob van Rijn die door het werken in een zwaarvervuilde afvalput doodziek werd. Hij luidde de alarmklok, maar werd ontslagen. Nog steeds ontkent zijn werkgever alle verantwoordelijkheid voor zijn ziekte. Ned.1, 20.23-20.56u.

DOCUMENTAIRE

Meet the ancestors. Archeologisch magazine met aandacht voor het dorpje Wetwang in Yorkshire waar de grootste vrouw ooit, uit de ijzertijd, in Engeland werd opgegraven. Afl.: The Chariot Queen: A meet the ancestors special. BBC2, 22.00-22.50u.

37° - 86 Stufen zum Glück. Niet alle ouden van dagen zijn ziek, zwak en zwaar op de hand. Er zijn ook vrolijke en levenslustige bejaarden, die een actief leven leiden en als lichtend voorbeeld kunnen dienen voor menig tiener. Afl.: Von lebenslustigen alten Menschen. ZDF, 22.15-22.45u.

Het andere gezicht: Wachten op Zorg. Reportage van Frank Vellenga over onvoldoende thuiszorg voor kankerpatiënten na ziekenhuisopname. Het gevolg daarvan is dat mensen sterven zonder voldoende medische zorg. Neuro-oncoloog dr. W. Boogerd van het Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis en huisarts Joost Kist bevestigen dat het niet lukt om patiënten na het ziekenhuis de juiste zorg te geven. Ned.1, 22.25-22.50u.

Een wereld te winnen? Slot van een tweeluik over de verhouding tussen moslims en christenen. Ned.1, 22.57-23.25u.

VPRO's import: Politieke kopstukken. Zie tv-vooraf. Ned.3, 0.00-1.02u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd van Roda JC tegen AC Milan in de UEFA Cup. Na deze wedstrijd op Nederland 3 de voorbeschouwing en verslag van de Champions League-wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Arsenal. Na afloop een samenvatting van de wedstrijd Real Madrid tegen Porto. Ned.2, 17.50-20.00u. & Ned.3, 20.25-24.00u.

PRAATPROGRAMMA

Gezondheidsplein. Onder meer worden twaalf weken lang drie deelnemers gevolgd die adviezen krijgen van een diëtiste om af te vallen. Verder praat zangeres Debby Schreuder over de invloed van een reumatische aandoening op haar leven en sportarts Edwin Goedhart over de methodes om overgewicht te meten. Ned.1, 17.30-18.00u.

FILM

Death Becomes Her (Robert Zemeckis, 1992, VS). Zwarte komedie drijft op sterren en speciale effecten. Kwetsbare maar onsterfelijke Meryl Streep en Goldie Hawn strijden om de gunst van Bruce Willis. SBS6, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

The Seventh Sign (Carl Schultz, 1988, VS). Minder geloofwaardige en nogal tamme occulte thriller over de voortekenen van de apocalyps. Die zou samenhangen met de nog ongeboren baby van huisvrouw Demi Moore. V8, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Condition Red (Mika Kaurismäki, 1995, VS/Finland). Broer van Aki regisseerde vlotte maar matige thriller waarin explosieve cipier James Russo ten prooi valt aan charmes van gedetineerde Cynda Williams. Zij verleidt hem ertoe haar te bevrijden. ZDF, 0.50-2.10u., tweetalige uitzending.

RADIO

Kunststof. Gesprek met trompettist, bandleider, componist en programmeur Eric Vloeimans, die morgen de Boy Edgar-prijs ontvangt. Behalve een gedreven musicus is Vloeimans een grote stimulator van de Rotterdamse jazzscene. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met verhalen van Thomas Verbogt, Jan Mulder, Paolo van Vliet en dichter Hans Kloos. Na elven een gesprek met hoogleraar Henri Beunders over zijn boek Publieke tranen. Tot slot Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.

Cyprus, eiland met een streep erdoor. Over achtergronden van het conflict tussen Noord-Cyprus (het Turkse deel) en het zuidelijke Griekse deel van het eiland. De Grieks-Cyprioten beschouwen Noord-Cyprus als illegaal en noemen de grens (Muur van Cyprus) tussen beide staatjes op het eiland de `Attila-lijn', genoemd naar de barbaarse Attila de Hun. Radio 1, 0.04-0.45u.

MadiwodoVPRO. Etser en reiziger Rolf Weijburg vertelt over zijn reizen naar verschillende eilanden rond Afrika. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.