Haagse politie schiet man neer na dreiging aanslag

De politie heeft gisteravond laat in Den Haag een 25-jarige man neergeschoten die dreigde een politiebureau op te blazen met handgranaten. Het zou gaan om de verdachte van een overval afgelopen vrijdag op een supermarkt. Daar dreigde hij ook met een handgranaat. Gisteren kreeg de politie een tip dat de man met zijn auto bij het politiebureau aan de Laan van Meerdervoort stond en dreigde het gebouw te zullen opblazen. De politie nam het dreigement serieus en zette de straat af. Uit voorzorg werden ook enkele woningen ontruimd. Onderhandelaars slaagden er niet in de man uit de auto te praten. Toen de man iets in de richting van agenten gooide, loste de politie eerst een waarschuwingsschot en schoot daarna gericht op de man. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Vooralsnog zijn in zijn auto geen explosieven gevonden.