Aldus...

,,Met LN én Fortuyn vervallen we van kwaad tot erger. Niet alleen vanwege de geringe kracht van beiden, maar veel meer omdat oplossingen van rechts voor problemen die door rechts zijn veroorzaakt, slechts wantrouwen verdienen.'' (SP-lijsttrekker Jan Marijnissen in de Tribune)

,,Als de PvdA links wordt ingehaald door de werkgevers is de koers echt fout.'' (GroenLinks-lijsttrekker Rosenmöller op campagne in Twente over de WAO-perikelen)

,,Ik ga de politiek in omdat ik mij graag begeef in situaties die ik niet ken. Ik ben nogal avontuurlijk ingesteld.'' (ChristenUnie-lijsttrekker Kars Veling in een interview met Trouw)

,,Stem op mij als u ook ervaring in de Tweede Kamer belangrijk vindt. Politiek is immers een ingewikkeld vak en de beste fracties bestaan uit een mix van nieuwe mensen en mensen met politieke ervaring.'' (Nummer 29 van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, Wim van de Camp, op de CDA website)

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart verschijnt op deze plaats elke dag de rubriek Frontberichten. Reacties of tips kunt u mailen naar frontberichten@nrc.nl.