15 jaar voor poging roof in Dome

Vier mannen die in november 2000 probeerden om diamanten te roven in de Millennium Dome, de koepeltent die in Greenwich werd gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling, zijn gisteren veroordeeld tot gevangenisstraffen van 15 tot 18 jaar. De mannen hadden de roof – met een bulldozer zou het hek van het gebouw worden geramd, waarna met een speedboot via de Theems gevlucht zou worden – zorgvuldig gepland. Een vijfde man, die in de boot de anderen opwachtte kreeg vijf jaar cel. De politie was op de hoogte van de plannen voor de roof en kon, verkleed als schoonmaakpersoneel, de vijf op heterdaad betrappen. Een van de tentoongestelde juwelen, met een totale waarde van meer dan 300 miljoen euro, was de Millennium Star, een 203-karaats diamant van het diamanthuis De Beers.