Periodetitel Zwolle

FC Zwolle heeft zich verzekerd van deelname aan de nacompetitie. De ploeg van trainer Paul Krabbe behaalde gisteren in vroegtijdig stadium de derde periodetitel in de eerste divisie van het betaalde voetbal. Streekgenoot Go Ahead Eagles werd op eigen veld met 1-0 verslagen.

Van Steeg maakte in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee herstelde de ploeg uit Overijssel zich voor de pijnlijke thuisnederlaag, vorige week tegen middenmoter VVV (0-2).

Met nog één wedstrijd te spelen in de derde periode is Zwolle, dat zich onlangs versterkte met een drietal spelers, onbereikbaar geworden voor naast concurrent Emmen. FC Zwolle behaalde in de derde periode achttien punten uit zeven duels. Dankzij de late treffer van Van Steeg bleef de financieel noodlijdende ploeg tevens in het spoor van koploper Excelsior. Het verschil tussen de nummer één en twee op de ranglijst bleef ook gisteren gehandhaafd: vier punten.

Volendam en Eindhoven kwamen gisteren in het onderlinge duel gemakkelijk tot scoren. De wedstrijd eindigde in 4-4. Mihci scoorde drie keer namens de ploeg uit Brabant.