MORMON CITY

Vanmorgen kwam Carmen, mijn Mexicaans kamermeisje, plotseling mijn kamer binnen. Dat doet ze wel meer. Ze stoort zich nooit aan het magnetische plaatje, dat ik voor het slapen gaan aan de buitenkant van mijn deur hang met de tekst Don't Disturb, I am still sleeping.

Ze vindt het leuk mij te overvallen, terwijl ik nog in mijn slaaptenue achter mijn laptop zit en over mijn schouder mee kan kijken op het internet. De eerste keer dat ze dat (per ongeluk) deed, keek ik op internet naar de opgenomen beelden van het NOS-journaal. Kirrend van vreugde zag ze Harmen Siezen het Nederlanse nieuws voorlezen. Ze haalde zelfs de andere kamermeisjes erbij. Het was heel druk en gezellig op mijn kamer. Vanmorgen kwam ze weer eens binnen zonder kloppen waar ik uiteraard geen bezwaar tegen heb. Ze vroeg me het Nederlandse nieuws op te roepen op het internet. Groot was haar teleurstelling toen dat mislukte. Waarom niet? Ik vertaalde voor haar de Nederlandse tekst op de website van wwww.omroep.nl: `De doorgifte van het NOS Journaal over het internet is gedurende de Olympische Winterspelen opgeschort. Dit komt omdat de NOS niet kan garanderen dat er geen beelden van de Spelen in en rond het Journaal worden weergegeven en het IOC wereldwijd de doorgifte van beelden van de Olympische Spelen over het internet ten strengste heeft verboden. De rechten op de beelden van de Olympische Spelen liggen bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC).' Carmen begreep er niets van. Nu kun jij het belangrijkste nieuws van Nederland niet volgen, zei ze in Mexicaans-Engels. Regels zijn helaas regels, zei ik. Maar, vervolgde ik, kom je nu niet meer 's morgens zonder kloppen binnen? Si, antwoordde kleine Carmen, om je te troosten.

    • Guus van Holland