Kluivert maakt winnende treffer tegen Deportivo

Patrick Kluivert was zaterdag in de Spaanse voetbaltopper matchwinnaar voor FC Barcelona tegen Deportivo la Coruña. De Nederlander zorgde drie minuten voor tijd voor een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. Kluivert behoorde met Rivaldo tot de uitblinkers. De Braziliaan onderscheidde zich met enkele technisch hoogstandjes. In een uitverkocht Nou Camp kwam Deportivo tot twee keer toe op voorsprong. Tristan en invaller Sergio waren de doelpuntenmakers voor de bezoekende ploeg. Luis Enrique en Saviola herstelden het evenwicht voor FC Barcelona.

Door de zwaarbevochten zege kwam Barcelona op gelijke hoogte met aartsrivaal Real Madrid, dat met 2-1 verloor bij Athletic Bilbao. De `Koninklijke' stond bij rust al met 2-0 achter. Tiko en Del Horno scoorden voor de thuisploeg. Na de pauze kwam Real via Morientes nog wel terug tot 2-1, maar de gelijkmaker zat er niet in voor de Madrileense sterrenploeg.

FC Valencia is door het puntenverlies van Real alleen aan kop gekomen in de Spaanse competitie. Door een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal heeft de nieuwe leider een punt voorsprong op Real en Barcelona. Aimar redde in de slotfase een punt voor Valencia. Celta de Vigo had op gelijke hoogte met Valencia kunnen komen, maar verzuimde te profiteren en speelde met 0-0 gelijk tegen het lager geklasseerde Malaga.

Borussia Dortmund heeft zijn leidende positie in de Bundesliga met succes verdedigd door Schalke 04 op 1-1 te houden. De beladen streekderby in de Kohlenpott eindigde in het Westfalenstadion in een 1-1 gelijkspel. De 68.600 toeschouwers in Dortmund zagen hoe de Nederlander Oude Kamphuis na een kwartier de score opende voor Schalke met een prachtige boogbal. De Braziliaan Ewerthon scoorde vlak rust tegen.

Bayer Leverkusen behield twee punten achterstand op Dortmund door een 2-2 gelijkspel in Hamburg tegen St. Pauli. Leverkusen kwam twee keer op voorsprong, door Kirsten en Ballack. Rath en Meggle redden een punt voor de thuisploeg. Bayern München raakte niet verder achterop. De titelhouder won in Freiburg met 2-0 van de plaatselijke SC. Lizarazu en Elber maakten de doelpunten voor rust. FC Kaiserslautern klom naar de derde plaats door FC Nürnberg met 2-1 te verslaan.

In de Italiaanse competitie is Juventus de nieuwe koploper dankzij een 0-0 gelijkspel van de onttroonde leider AS Roma bij degradatiekandidaat Brescia. Juventus won een dag eerder in Turijn met 2-1 van Fiorentina. Inter klom naar de tweede plaats door een ruime 3-0 zege op Verona. AC Milan, morgenavond in Kerkrade tegenstander van Roda JC in het UEFA-Cuptoernooi, speelde voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen middenmoter Atalanta. Het was de vierde thuiswedstrijd op rij zonder overwinning voor AC Milan, dat door ruim 50.000 toeschouwers werd uitgejouwd en uitgefloten.

In de Belgische competitie won Club Brugge gisteren de topwedstrijd tegen Anderlecht met 1-0. Club Brugge, in 1998 voor het laatst kampioen van België, besliste het duel vijf minuten voor tijd vanaf de strafschopstip. Simons scoorde. Anderlecht heeft nu zeven punten minder dan de eeuwige concurrent Brugge. Racing Genk, dat met 2-1 won van Lierse SK, is nu de naaste belager met een achterstand van vijf punten op Brugge. De Limburgers hebben, net als Anderlecht, een duel minder gespeeld.